Historie in beeld

Wij zoeken nog foto's uit de begintijd van het zwembad.

Heeft u nog oude foto's van het zwembad ? Laat het ons even weten.

Wij maken graag een kopie van de foto's.

1989/1990 Zwembad nog met klein speelveld en zonder glijbaan.
1970 - Eerste diploma uitreiking met badmeester Dick Geurts
1974 - Het eerste jaar dat er peuterzwemles werd gegeven, door Rob v.d. Kooy. Het was alleen in de grote vakantie.Voor gewoon zwemles moest je toen 6 jaar zijn.Als je peuterzwemles had gedaan mocht je het andere jaar wel naar de gewone zwemles.Rob en z'n vrouw Adrie waren het hele seizoen in het zwembad.
Op de foto Annelies Kortleve op 4 jarige leeftijd___________________________
1974 - Peuterbad.De dames kleedkamers hadden toen nog een andere indeling met twee toiletten ernaast.

Hiernaast een foto van deelnemers aan een zwemvierdaagse. Onbekend welk jaar.

Weet u welk jaar dat was? Wij horen het graag.


Staand vlnr: Rie v.d.Have, Teus v. Dijk,John Koudstaal, Henk v.Dool, Janny Muilwijk, Nel Kooyman, Annie de Vos, ...Gehurkt vlnr: Annilies van Barneveld, Erik Mol, Mies Kars, Arjan Oudenaarde, Bianca Zweegman, Ank Mul, Jan v.d. Wal, Margreet v.d.Ham, Janny v.d.Ham.

50.000ste bezoeker zwembad 1991


Staand: Gerrit van Andel, ???, Ad Venderbos, Annelies Barneveld, Erik Mol, Zittend: Irma van Vuren, Badmeester Mees Kooistra, Vera de Booi, Corri de Booi, Arie Piet de Ruiter
Mei 1995 - Wethouder Geri Slob-Minkema knipt het lint door i.v.m. met 25 jarig bestaan van het zwembad.Op de voorgrond de bestuursleden met bloem Ed Hobo, Erik Mol, Annelies Barneveld en Vera Marijnissen.
1997 - 25000ste bezoeker zwembad. Roos Donkersloot
Op 23 november 2011 werd de Stichting Vrienden van de Dompelaar opgericht. Het doel was en is om door middel van zelfwerkzaamheden, sponsoren en donateurs het efficiënt beheren en onderhouden van het terrein, bassins en opstallen van zwembad De Dompelaar te Groot-Ammers en hiermede de onderhoudskosten van de eigenaar, Gemeente Liesveld (later opgaand in Molenlanden) te verlagen. en het verrichten van verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. Het eerste bestuur van de stichting werd gevormd door:Jan Hoogenboezem, voorzitter; Ton Bouter, penningmeester;Marian Otte, secretaris;Connie Jongmans;André Sterk; Peter Bouter; Hennie Kortleve; Patricia Ouwerkerk;Erik Mol.

Het clubgebouw van de s.v.o. Octopus is in 2013 overgegaan naar de Stichting en grondig verbouwd. Aan de zuidzijde van het gebouw kwam de toegang tot het zwembad met kassa- en verkoopruimte voor Optisport.

In de gedeelte daarachter werd de verblijfs- en opslagruimte van de Stichting gerealiseerd.

In 2013 bleek de verwarmingsketel aan vervanging toe. Deze klus werd begin 2014 geklaard. Daarvoor moest het dak van het ketelhuis gedeeltelijk verwijderd worden.