Over ons

Welkom bij Vrienden van de Dompelaar

De Vrienden van de Dompelaar houden zich bezig met het onderhouden en het in stand houden van openlucht zwembad de Dompelaar. Dit wordt gedaan door inzet van vrijwilligers, donateurs en sponsoren. Zwembad de Dompelaar ligt net buiten de bebouwde kom van Groot-Ammers en is prachtig gelegen tussen de zomer- en winterdijk aan de rivier de Lek.

Vrienden van de Dompelaar zetten zich in voor behoud zwembad

Het bestuur van de Vrienden van de Dompelaar bestaat uit 7 leden: Peter Kwakernaak (voorzitter), Harm van Pelt (penningmeester) Hennie Kortleve (coördinator vrijwilligers), Marco van Leeuwen (techniek en sponsoren), Corrie de Kluijver (pr en activiteiten), Marrie de Jong (algemeen lid), Vacature (algemeen lid). Het bestuur wordt bijgestaan door een aantal commissieleden. De bevlogen bestuursleden hebben elk hun eigen argument om zich in te zetten voor het zwembad. De een is hartstochtelijk gebruiker en de ander vindt het belangrijk dat een basisbehoefte als een zwembad behouden blijft voor de leefbaarheid van de gemeente. Ook de zwemveiligheid van onze kinderen is een belangrijk argument.

“Er is veel gedragenheid onder de bevolking en sponsoren voor het behoud van het zwembad. Ook kunnen we al jarenlang rekenen op een trouwe groep vrijwilligers. Dit geeft ons energie om afspraken te maken met de Gemeente Molenlanden en Optisport om ‘ons’ prachtige zwembad open te houden voor de volgende generatie”, zegt voorzitter Peter Kwakernaak van Vrienden van de Dompelaar.