Nieuws


NLdoet in Zwembad de Dompelaar

Samen met 23 vrijwilligers zijn de Vrienden van de Dompelaar, tijdens de grote vrijwilligersactie NLdoet op zaterdag 12 maart, gestart met het zomerklaar maken van het zwembad in Groot-Ammers. Er is o.a. geschuurd, geveegd, kleedkamers schoongemaakt, daken en overstekken gesopt, getuind, het springkussen en een deel van het straatwerk afgespoten.

'Door de enthousiaste inzet ging het werk erg voorspoedig. En voor de inwendige mens is goed gezorgd, met dank aan de middenstand in het dorp. Door het mooie weer was het zeker geen straf om buiten te werken', zegt Peter Kwakernaak, voorzitter van Stichting Vrienden van de Dompelaar.

Op zaterdag 26 maart is er een extra klus morgen van 9:00-12:00 uur. 'Kom gezellig aanwaaien en een handje meehelpen. Je hoeft niet perse super handig te zijn. Stoelen neerzetten, vegen en andere lichte klussen liggen voor het oprapen.', besluit Kwakernaak

Ondersteuningstraject Verenigingsondersteuning Rabobank

Onze stichting doet mee aan het ondersteuningstraject Verenigingsondersteuning van Rabobank en NOC*NSF. Bekijk het filmpje en laat je inspireren!

Op 28 maart is er een online inspiratieavond voor clubs uit Z-H om kennis te maken met allerlei vormen van ondersteuning. Zodat ook jullie je doelen en ambities voor de toekomst waar kunnen maken. Meer informatie en aanmelden via: https://www.rabobank.nl/.../inspiratieavond-rabo-clubsupport

Van harte aanbevolen!!


NLDoet : kluswerk in de "De Dompelaar"

Er valt weer het nodige te doen in zwembad De Dompelaar op zaterdag 12 maart en 26 maart vanaf 09.00 uur. Wij kunnen alle hulp gebruiken.

Naast tuinen opknappen snoeien, veel vegen en takken ruimen, kleedkamers schoonmaken, daken en goten schoonmaken is dit jaar het kassagebouw en alle blauwe deuren van de kleedkamers en de berging aan een verfbeurt toe.

Op 26 maart willen we de baden leeg hebben en schoonmaken met o.a. hogedrukspuit.

Rond 12.00 uur sluiten we af met een drankje en een kopje soep.

We horen graag of u er één van de ochtenden bij kan zijn of misschien wel beide dagen?
Kringloopwinkel schenkt € 3500,00

Afgelopen week een leuke cheque voor de Vrienden Van de Dompelaar mogen ontvangen van de Kringloop Graafstroom. Leuke bijeenkomst en een schitterend bedrag waarmee we erg blij zijn. Het bedrag van € 3.500,00 zal worden aangewend voor de verdere verduurzaming van het zwembad in Groot-Ammers. Iedere euro steken we in het behoud voor de toekomst, leefbaarheid voor de dorpen en vooral heel veel zwemplezier

Kringloop Graafstroom hartelijk bedankt!

Kringloopwinkel Graafstroom nogmaals dank


Zwembad winterklaaar maken

Op zaterdag 20 november 2021 hopen we ons zwembad weer winterklaar te maken.

We starten om 9.00 uur, tot ongeveer 12.00 uur, met als afsluiting een drankje en kop erwtensoep.

Het is o.a. weer veel bladruimen.

Heb je een bladblazer dan ben je extra welkom.

Jubileum feestmiddag

Op zaterdagmiddag 28 augustus vieren we voor iedereen ons jubileum met een feestelijke middag voor jong & oud. De toegang is gratis!

Er zijn allerlei activiteiten, spelletjes, eten & drinken, een foto expositie en muziek! Blijf dit evenement op onze facebookpagina volgen voor het laatste nieuws en meer informatie. Graag tot dan!

Uitreiking statiegeld cheque

Vandaag (zaterdag 8 mei) werden de Vrienden van de Dompelaar verrast met een cheque van bijna tweeduizend euro van Coop Groot-Ammers en haar klanten. Het bedrag is ingezameld met de statiegeldactie in het eerste kwartaal van het jaar. De opbrengst is bestemd voor het jubileumjaar van zwembad de Dompelaar.

Hennie Kortleve (l) en Marrie de Jong van stichting Vrienden van de Dompelaar krijgen uit handen van supermarktmanager Wouter Spuijbroek van de Coop Groot-Ammers een mooie cheque uitgereikt van de statiegeldactie.


Speciaal voor 60-plussers!

Goed nieuws mensen; SeniorFit60+ komt er weer aan. Heb je nog niet eerder meegedaan, dan is dit je kans. Als supporter van het Sportakkoord van Gemeente Molenlanden vinden we het belangrijk dat jong en oud genoeg beweegt. Daarom willen we bewegen buiten de verenigingen om stimuleren door dit programma gratis aan te bieden. De ochtenden worden mogelijk gemaakt door sponsoring van Vrienden Van de Dompelaar.

Wat houdt het in? Het zijn 4 ochtenden apart van elkaar te volgen. Ze beginnen om 10.00 uur met koffie/thee, waarna aansluitend een beweegles op het droge van GIGA Molenlanden en vervolgens een beweegles in het water met een instructeur van Optisport De Dompelaar. Er komen geen zwemkwaliteiten aan te pas, dus iedereen kan meedoen. De data zijn: 27 mei, 17 juni, 15 juli en 12 augustus.

Speciaal voor SeniorFit wordt het zwemwater verwarmd tot 25 graden. Ook hebben we een zogenaamde luie trap, wat het in- en uit het water gaan gemakkelijk maakt.

En als dat nog niet genoeg is; iedere deelnemer krijgt een mooi aandenken (vraag naar de voorwaarden) aan het eind van de 4 ochtenden, omdat we dit jaar ons 50-jarig jubileum vieren!

Schrijf je snel in, want het aantal deelnemers is wegens Corona maatregelen beperkt. Aanmelden kan via mail: stan@negen.nl of telefonisch: Hennie Kortleve op telefoonnummer (0184) 661684.

p.s. We waarderen het als u donateur wordt van de Vrienden via: https://www.dompelaar.nl/donateurs/donateur-wordenKinderen onthullen nestschommel in zwembad de Dompelaar

1 mei 2021 - Met vereende krachten werd vandaag (zaterdag 1 mei) een nieuw speeltoestel onthult in zwembad de Dompelaar. De handeling werd verricht door de kinderen en kleinkinderen van de vrijwilligers van Vrienden van de Dompelaar. De aanschaf werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Molenlanden en sponsoren. “Naast zwemmen kun je ook heerlijk spelen op de ligweides van het zwembad. Ieder jaar proberen we een object te renoveren of aan te schaffen om het zwembad aantrekkelijk te houden voor iedereen. Dit seizoen starten we met de onthulling van een nestschommel voor de kleine bezoekers. De onthulling is ook de start van het zwemseizoen”, zegt Marco van Leeuwen, bestuurslid van Vrienden van de Dompelaar. “Het nieuwe speeltoestel is nog maar het begin van alle verrassingen. We hopen de jubileumactiviteiten die we vorig jaar moesten uitstellen, dit jaar te realiseren. Daarnaast zijn er een aantal duurzame vernieuwingen aangebracht en rolt het jubileumboek binnenkort vers van de pers.” Houd deze website in de gaten voor meer nieuws


De start van het zwemseizoen werd in zwembad de Dompelaar ingeluid met het onthullen van een nestschommel op de speelweide..

Foto: Corrie de Kluijver


Winnaar statiegeldactie


30 april 2021 - Elise Sterrenburg (l) krijgt uit handen van bestuurslid Corrie de Kluijver van Vrienden van de Dompelaar een gratis zwemabonnement voor seizoen 2021. Elise deed mee met de extra actie tijdens de statiegeldactie bij Coop Groot-Ammers.

--


Statiegeldactie

1 januari 2021 - Help jij ook mee om er weer een spetterend jaar voor zwembad de Dompelaar van te maken? De komende drie maanden kun je bij Coop Groot-Ammers je statiegeldbonnetje doneren bij de flessenautomaat. De opbrengst, die door Coop wordt verdubbeld, is bestemd voor groot onderhoud en het organiseren van activiteiten voor jong en oud.

5 november 2020 uitslag Rabo Club Support

De uitslag van de Rabo Club Support is binnen.

De Vrienden van de dompelaar heeft voor groot onderhoud van de waterleiding een fantastisch bedrag ontvangen.

Het bedrag is € 1317,25

Ieder die 1 of 2 keer op de Vrienden van de Dompelaar heeft gestemd zeer bedankt.


25 juni 2020 - Fit 60+

Nu de maatregelen steeds meer versoepeld worden, gaan we ook weer van start met Senior Fit 60+. Een sportieve en gezellige activiteit onder leiding van GIGA Molenlanden en Optisport De Dompelaar - De Reiger.

Entree is vrij en de koffie/thee is gratis. Mogelijk gemaakt door de donateurs en sponsoren van de Vrienden van de Dompelaar. De 1e keer is op donderdag 9 juli 10.00 uur en daarna iedere 1e donderdag van de maand (6 augustus 10.00 uur en 3 september 10.00 uur) zolang het zwembad open is.

Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen hanteren we een roulatiesysteem op verschillende plekken van het terrein en in het bad. Met een beetje creativiteit is er toch veel mogelijk. Meld u snel aan via info@dompelaar.nl of telefonisch bij Hennie Kortleve via telefoon 0184-661684. We kijken weer uit naar uw komst.25 juni 2020 - Luie trap geïnstalleerd

We hebben er sinds vandaag een GEWELDIGE AANWINST bij! Een zgn LUIE TRAP om effectief in en uit het bad te komen.


Een knap staaltje vakmanschap omdat we geen takelinstallatie hebben en omdat elke avond het dekkleed er tussendoor moet kunnen schuiven. Daarnaast moest hij demontabel zijn voor de wedstrijden van SportVereniging Octopus. De financiering hebben we rond gekregen door de donatie van ING #helpnederlandvooruit , een bijdrage vanuit Gemeente Molenlanden en een stukje sponsoring door Vrienden Van de Dompelaar.

Er is vanmiddag al volop gebruik gemaakt van de trap. Er volgt nog geen officieel PR-moment om de oudere doelgroep in onze regio te overtuigen van het gemak van de trap en om ze te verleiden om naar ons prachtige zwembad te komen.

We zijn ontzettend trots op deze aanwinst. Een goede investering voor de toekomst!

23 juni 2020 - Memoriam Anke Mul

Ons bereikte dinsdag het droevige bericht dat Anke Mul is overleden. Anke was jarenlang betrokken als vriend en vrijwilliger bij het zwembad. Ze heeft verschillende keren de krant gehaald om dingen voor elkaar te krijgen als het ging om een hogere watertemperatuur of het verruimen van de openingstijden.

Het was niet moeilijk zoeken naar foto's van Anke. Als er gewerkt moest worden, was Anke van de partij. Vaak was ze samen met Henk bezig aan een secuur werkje of aan het stukje groen voor de ligweide dat Anke altijd netjes hield. Vorig jaar hebben we haar nog in het zonnetje gezet omdat ze het gepresteerd had om 100x te komen zwemmen.

We zullen haar inzet en aanstekelijke enthousiasme gaan missen. Ons medeleven gaat uit naar Henk, de kinderen en andere familieleden.

14 juni 2020 - Dompelaar na tegenslag ‘back in business’

Fietsen in de rekken en kinderen in de rij voor de kassa. Dat was het beeld van afgelopen zaterdag in zwembad De Dompelaar in Groot-Ammers. Nadat het zwembad na het invoeren van de coronamaatregelen eindelijk open zou gaan op tweede pinksterdag, was daar een dag voor de openstelling een technische storing in de machinekamer. Dit was een enorme tegenslag en grote domper. Met hulp van een groot aantal betrokkenen, w.o. ondernemers van Industrieterrein Gelkenes werd er met man en macht gewerkt om de boel weer draaiende te krijgen. Iets wat normaal een aantal weken zou duren, werd in een week tijd gerealiseerd (zie fotocollage onder Sponsorbijdragen). Zodoende konden op vrijdagmiddag 12 juni toch echt de deuren open. Met inachtneming van alle regels kan er weer heerlijk gezwommen worden in het grote bad. De duikplank vindt weer gretig aftrek en de glijbaan werkt als nooit tevoren.

Er kan recreatief gezwommen worden door de jeugd tot 13 jaar. Een meezwemmende ouders is ook welkom. Informatie over de opening van het ondiepe en peuterbad volgt binnenkort. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van banenzwemtijden. Er kan gekozen worden uit diverse blokken in de ochtend, middag en avond. Tijdens openingstijden kan er voor het banenzwemmen telefonisch gereserveerd worden via telefoonnummer: 0184-661547. Via de website van Optiport of aan de kassa van het zwembad kan een abonnement aangeschaft worden. Het zwembad is dit seizoen geopend tot en met 25 september. Bijna een maand langer van normaal. Meer hierover en de openingstijden staan op de website: www.optisport.nl/locaties/dompelaar.

13 april 2020 - Zwembad de Dompelaar stelt jubileum activiteiten een jaar uit.

Vorige week heeft het bestuur van de Vrienden van de Dompelaar definitief besloten de viering van het 50 jarig jubileum uit te stellen. “Het voorbereiden kost tijd, geld en vooruitplannen, wat gezien de huidige situatie niet mogelijk is. Vanwege deze onzekerheid hebben we moeten besluiten de festiviteiten uit te stellen tot seizoen 2021”, zegt Corrie de Kluijver namens de jubileumcommissie van het zwembad in Groot-Ammers.

Peter Kwakernaak, voorzitter van de Vrienden van de Dompelaar vult aan: “Het draaiboek was klaar, het logo ontworpen en ook de eerste gasten waren al uitgenodigd voor de opening van het jubileumjaar op 1 mei, maar gezien de situatie rondom de corona crisis kunnen we helaas niet anders dan het jubileum uitstellen. Op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken, hoe pijnlijk dat ook is. Je moet afspraken vastleggen en verplichtingen aangaan. Omdat we nog niet weten hoe de maatregelen na 1 juni gaan luiden, vonden we het niet verantwoord om met de voorbereidingen door te gaan. De kosten betalen we uit sponsorgelden en daar moet je zorgvuldig mee omgaan”.

In 2021 hoopt het jubilerende zwembad een seizoen lang het 50 jarig jubileum te vieren met leuke activiteiten voor jong en oud. “Het draaiboek laten we gewoon nog een jaartje op de plank liggen en op het jubileum logo ‘plakken’ we er gewoon een één-tje bij”, zegt Kwakernaak lachend. Op dit moment is er een handvol vrijwilligers bezig het zwembadcomplex klaar te maken voor ‘als we weer mogen’. Hoewel zwemmen slechts een bijzaak is in deze crisis, wordt het niet opengaan van het zwembad als een gemis ervaren. De oudere vaste banenzwemmers zien er al weken naar uit. Zij gaan de sociale contacten, de dagelijkse beweging om fit te blijven en de gezelligheid met elkaar missen. Ook voor de kinderen is het een groot gemis. Zeker nu het zulk mooi lenteweer is.

Kwakernaak vervolgt: “Op dit moment kunnen we helaas nog geen concrete datum geven voor de opening van het zwembad. Wij volgen, in overleg met Optisport en de gemeente, de richtlijnen van de overheid. De verkoop van abonnementen start als er bekend is wanneer het buitenbad open mag. We informeren bezoekers hierover via onze website www.dompelaar.nl.

Zwembad de Dompelaar kan nog geen concrete datum geven voor het open gaan van het Ammerse buitenbad.

28 maart 2020 zwembad en het coronacrisis

Beste vrienden, op dit moment ligt het maatschappelijk leven helaas grotendeels stil. In afgeslankte vorm en met inachtneming van alle maatregelen doen wij ons uiterste best om de voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe zwembadseizoen uit te voeren. Want zodra het kan willen we klaar zijn!

Het is niet zeker of het zwembad begin mei open gaat. We staan hiervoor in nauw contact met gemeente en Optisport. Wij hopen dat we half april meer duidelijkheid kunnen geven. De feestelijkheden rondom het 50-jarig jubileum moeten we helaas ook herzien. Zodra er meer bekend is hopen we zo snel mogelijk de planning en het programma met u/jullie te delen.

We houden de moed erin, want zeg nu zelf: is het geen plaatje? Alle kleedkamers zijn voorzien van een nieuwe vloer en een fris verfje. Ook de voetenbakken zijn weer netjes aangesmeerd en geverfd. De velden liggen er weer keurig bij én alle baden zijn schoon gespoten. Verder zijn we bezig met het verven van de glijbaan en de nodige apparatuur in de machinekamer wordt vervangen.

Het ophalen van het donateursgeld is tijdelijk gestaakt. Zodra dit weer kan, komen we graag bij u aan de deur. U helpt ons in de toekomst door een automatische incasso af te geven. Dit kunt u regelen bij de vrijwilliger die bij u langskomt.

We wensen iedereen GEZONDHEID en STERKTE toe in deze turbulente tijd.

21 maart 2020 - ING campagne 'Help Nederland vooruit'

Stichting Vrienden van de Dompelaar eindigde in de ING campagne ‘Help Nederland vooruit’ als 3e in de regio Groene Hart. Het zwembad kreeg 21 maart een cheque van tweeduizend euro. ‘Met deze donatie willen we een mindervalide trap aanschaffen zodat ouderen makkelijker het bad in kunnen komen’, zegt Peter Kwakernaak, voorzitter van Vrienden van de Dompelaar. Het zwembad deed voor de eerste keer mee aan de campagne die voor de vijfde keer door het ING Nederland Fonds werd georganiseerd. Nadat er was aangemeld, bleven er 250 initiatieven over in Nederland. Het Ammerse zwembad voerde actief campagne en dat resulteerde in een mooie cheque.

Peter vervolgt: ‘Wat we gedurende de campagne niet konden vermoeden, is dat het bekendmaken van de stemmen en donaties zou plaatsvinden in een nieuwe realiteit. Heel Nederland merkt de effecten van het coronavirus. Daardoor wordt het eens te meer duidelijk dat we het met elkaar moeten doen. Zo ook het openhouden van het zwembad in Groot-Ammers. We kunnen al jaren rekenen op een trouwe groep vrijwilligers die zich belangeloos inzet. Deze donatie is een mooi steuntje in de rug om ons enthousiast in te blijven zetten en het zwembad nog aantrekkelijker te maken voor de regio.’

Uitstellen NL-doet

I.v.m. het corona-virus heeft het Oranjefonds, organisator van de NL-doet acties op 13 en 14 maart, vandaag geadviseerd deze acties uit te stellen.

Ook de Vrienden van de Dompelaar volgen de berichtgeving uit Den Haag (persconferentie Rutte) en de richtlijnen van het RIVM natuurlijk nauwgezet, niet in de laatste plaats omdat wij zaterdag 14 maart een groots en feestelijke actie gepland hadden, net zoals voorgaande jaren.

Helaas hebben wij moeten besluiten onze NL-doet actie te verplaatsen naar een later, nog nader te bepalen dag.

Dus ditmaal geen gezellige samenkomst, geen publiciteit, geen afsluitende soep en borrel, etc

NLdoet in het zwembad

Ook wij doen weer mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland op 14 maart. Meld je aan en kom van 09.00 - 13.00 uur naar het zwembad aan de Sportlaan

NLdoet is een mooie gelegenheid om te laten zien dat jullie bedrijf zich inzet voor een leefbare samenleving. Pak met je medewerkers deze leuke klus aan! NLdoet is een goed alternatief voor de traditionele ‘teambuilding’ of een dagje uit. Meld je aan! https://www.nldoet.nl/klus/zomerklaar-maken-zwembad-de-dompelaar#block-projectsubscribe

50 jaar de dompelaar

Geen verlichtingsweek ... maar verlichtingsjaar voor ons jubilerende zwembad! Sinds deze week mooi zicht vanaf de dijk op 50JAAR de Dompelaar. Met dank aan Eim van Andel. De jubileumcommissie is druk bezig om er een fantastisch mooi seizoen voor jullie van te maken! Binnenkort een tipje van de sluier...

22 januari 2020

Beste vrienden van de Dompelaar,

Goed nieuws! Zwembad de Dompelaar is geselecteerd voor de stemronde 'Help Nederland vooruit' van de ING. Je hoeft geen klant van de ING te zijn. Van 22 januari tot en met 12 februari 2020 kan er gestemd worden. Hoe meer er gestemd wordt op ons initiatief, hoe meer kans we maken op de donatie van € 5.000.

Breng nu je stem uit en lees alles over de actie op: http://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/vrienden-van-de-dompelaar

LET OP:

  • Stemmers dienen hun stem nog te bevestigen in de e-mail die ze krijgen nadat ze op de stempagina hebben gestemd. De e-mailadressen van de stemmers worden alleen gebruikt om je stem te bevestigen.

  • Heb je meerdere e-mailadressen? Dan kun je vaker stemmen. Met elk e-mailadres kan je 1x stemmen.

het donatiebedrag wordt bepaald aan de hand van het aantal geworven stemmen. Per deelgebied worden er vijf donaties uitgereikt (1000-1500-2000-3000-5000 euro). De organisatie met de meeste stemmen eindigt op plek 1 en de organisatie met de minste stemmen eindigt op plek 5.

Help je mee? Stem op Vrienden van den Dompelaar!

En stuur een mail door naar alle contacten, zodat we een grotere kans maken op de donatie van € 5.000

mei 2020

Begin mei wordt zwembad weer geopend.

Voor meer informatie en het bestellen van uw abonnement gaat u naar de website van Optisport.

Korting op toegangskaartje

Als lid van Rivas kunt u met korting zwemmen bij alle locaties van Optisport in Nederland. Op vertoon van uw Rivas Voordeelpas kunt u gebruikmaken van de volgende acties.

>10% korting op een losse entree

>10% korting op 10-12- en 25-lessenkaarten voor groepslessen

De korting geldt voor maximaal 6 personen per Rivas Voordeelpas

23 november 2019

We hopen dan het zwembad weer winter klaar te maken.

We starten om 9.00 uur tot ongeveer half 11 voor koffie met koek.

Om ± 12.00 uur stoppen we, met nog een hapje, drankje en kopje soep.

Wat is er allemaal te doen, veel, veel, blad ruimen, snoeien, goten leeg maken en afnemen, en tuinen winterklaar maken enz. enz.

Zet het vast in jullie agenda.